Complex Turistic Ponoarele

Concept

Echipa:

Adina Anghel, Loredana Enache, Monica Păduraru, Alexandru Popescu,

Ansamblul turistic din comuna Ponoarele este inspirat din arhitectura tradițională locală si are ca scop armonizarea si integrarea in spatiul rural actual. Proiectul este compus din volumul masiv, dominant -Pensiunea-CULA, corpul restaurant-BUCATARIA DE VARA și trei unități de cazare pavilionare- ANEXE GOSPODARESTI. Reinterpretarea culei, prin interiorizarea si masivitatea ei intra in contrast cu volumul restaurantului, transparent si pearmeabil, parca usor de deschis pentru aerisire in zilele de vara, imagine data de structura de lemn și vitrajul perimetral. Unitatile de cazare sunt pavilionare, multiplicabile, rasfirate in ograda, avand un caracter mai degraba efemer, facand trimitere la o dezvoltare sincera a unei gospodarii. Elementele de amenajare peisagistică (fantana-APA, vatra- FOC, leaganul din luminis-AER, locul de stat - PAMANT) unifica spatiul într-un parcurs autentic, traseul fiind unul cu o dezvoltare naturala, creand spații intime, de relaxare și de loisir.

Proiect

Selectat