Locuințe Colective Ilarion Ciobanu

Program:

Residential

Localitate:

București

Suprafață:

1867

mp

An:

2018

Status:

Concept

Echipa:

Adina Anghel, Loredana Enache, Cătălina Mircescu, Alexandru Popescu

Locuirea în comunitate poate sa propună mai multe tipuri de relaționare, depinzând de intimitate și de prezența unui spațiu exterior suficient, adecvat nevoilor. Astfel, familia contemporană caută mixitate: un spațiu cât mai aproape de libertatea și liniștea vieții la curte cu unul care oferă accesibilitate la toate serviciile orașului. Propunerea noastră de locuire colectivă ține seama de aceste nevoi din ce în ce mai prezente și acordă o atenție deosebită confortului locatarilor. Aceștia vor mai mult decât o unitate locativă, vor un spațiu interior liber, aerisit și flexibil, dorindu-și să se bucure pe deplin de viața de acasă. În cadrul proiectului am conceput 8 apartamente de 3 și de 4 camere care au în centrul acestora zona de zi, folosind nodul de acces ca ax de simetrie. Zarva casei gravitează in jurul nodului funcțional alipit casei scării și lasă astfel sa se creeze o relație cursivă între terasele exterioare și zona de zi respectiv zona de noapte a apartamentului. Configurația planimetrică este una parțial simetrică, dar care ajută în a se contura mai multe trasee de trecere între spațiile mai intime și cele comune. La exterior terasele ample creează un filtru consistent de intimizare față de stradă și încurajează petrecerea timpului în aer liber într-un mod similar cu cel al unei curți de la nivelul solului. Acestea primesc suficientă lumină datorită atât orientării pe 3 laturi cat și a detaliului particular al intradosului. La nivelul detaliilor, am ales materiale calde (precum lemnul) care sa creeze o atmosferă plăcută atât la interior cât și la exterior.

Vedere 3D
Vedere 3D

Proiect

Program

Selectat

An

© Arhitecți Asociați

Studio Anghel