Ponoarele Tourist Complex

Program:

Hospitality

Location:

Ponoarele, Mehedinți

Area:

850

sqm

Year:

2020

Status:

Concept

Team:

Adina Anghel, Loredana Enache, Monica Păduraru, Alexandru Popescu,

The tourist complex in the village of Ponoarele is inspired by the local traditional architecture and aims to harmonize and integrate into the current rural space. The project consists of the massive, dominant volume - the CULA Pension, the restaurant body - Summer Kitchen and three pavilion accommodation units - FARMYARD ANNEXES. The reinterpretation of the cula, through its internalization and massiveness, contrasts with the volume of the restaurant, which is transparent and permeable, seemingly easy to open for ventilation on summer days, an image given by the wooden structure and the perimeter glass. The accommodation units are pavilion-like, replicable, scattered in the courtyard, with a rather ephemeral character, referring to a sincere development of a household. The landscaping elements (water fountain - WATER, fire pit - FIRE, swing in the clearing - AIR, sitting area - EARTH) unify the space in an authentic way, the route being one with a natural development, creating intimate spaces for relaxation and leisure.

Proiect

Program

Selectat

An

© Arhitecți Asociați

Studio Anghel